Élelmiszert osztanak a balatonfüredi kézilabdázók (veol.hu)

Segítenek a karácsony előtti élelmiszer adományok kiosztásában a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia (BFKA) füredi játékosai. Az ételkihordáshoz sok önkéntes és szervezet is csatlakozott, például a Balatonfüredi Yacht Club rendszeresen felajánlja a kisbuszát a szállításhoz.

Egy percig sem volt kérdés, hogy csatlakozunk az élelmiszer kiosztásához, mert nagyon fontosnak tartjuk a jótékonykodást, és szívesen állunk nemes ügyek mellé. Igyekszünk részt venni ebben minden héten, természetesen az óvintézkedéseket betartva – idézi Kis Ákost, a BFKA szakmai igazgatóját a veol.hu.

A balatonfüredi Nagycsaládosok Szivárvány Egyesülete hetente többször is oszt élelmiszert a nehéz helyzetben lévő, helybeli családoknak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével. Utóbbi eljuttatja a termelőknél, kereskedőknél összegyűjtött felesleges, de még fogyasztható élelmiszereket a rászorulókhoz. A nehéz helyzetben lévők közül sokan vannak idős és beteg emberek, ezért nekik különösen fontos, hogy biztonságos körülmények között jussanak ennivalóhoz, és kerüljék a zsúfolt üzleteket. Ebben segítenek nekik a füredi kézilabdázók.