Tízmilliós autókat loptak a Balatonnál – bontás közben kapták el őket

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást T. Gyula 49 éves és F. Ferenc 50 éves budapesti lakosok ellen. Összehangolt rendőri akcióval a Terrorelhárítási Központ munkatársai érték tetten őket – írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a két férfi 2019. március 12-én a hajnali órákban Alsóörs belterületéről, majd 2019. április 8-án szintén a reggeli órákban Badacsonytomajról két drága, egyenként több mint 10 millió forintot meghaladó értékű személygépkocsit loptak el.

A rendőri adatgyűjtés eredményeként az elkövetőket összehangolt akció során a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság és a Tapolcai Rendőrkapitányság közreműködésével egy budapesti ingatlanban 2019. április 8-án, amint éppen a Badacsonytomajról ellopott autó szétbontásán dolgoztak.

T.Gyulát és F. Ferencet a rendőrök előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást, amelyek során a budapesti ingatlanhoz tartozó garázsokból és más fővárosi épületből korábbi bűncselekmények elkövetéséből származó járműalkatrészeket – többek között a 2019. március 12-én ellopott gépkocsi elemeit – találtak meg és foglaltak le. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai kezdeményezték a két elkövető letartóztatását.