Tizedére csökkent a bűncselekmények száma Siófokon (siofok.hu)

Siófoki modellként emlegetik az Országos Rendőr-főkapitányságon a Petőfi sétány közbiztonságának javítását célzó közös rendőrségi-önkormányzati erőfeszítéseket, eredményeket – hallotta a Somogy vármegyei rendőrfőkapitánytól, Molnár Gábor tábornoktól a siófoki polgármester.

Dr. Lengyel Róbert a városi és a vízirendészeti rendőrkapitányság 2023-as évet értékelő értekezletén vett részt meghívottként. Bene Zsolt ezredes, városi rendőrkapitány a siófoki bűnügyi-közbiztonsági statisztikai mutatók további javulásáról tett jelentést. Tavaly egész évben mindössze 22 betöréses lopás történt Siófokon és a Petőfi sétány biztonsági mutatói is tovább javultak, ez szolgálhat mintául az ország más „bulinegyedeinek” rendbetétele során. Elhangzott az is, hogy a rendőri létszámhiány mindkét egységet sújtja városunkban is.

A Siófoki Hírek a konkrét bűnügyi statisztikai adatokról kérdezte a rendőrséget, válaszuk szerint „a kiemelt bűncselekmények száma évről évre csökken, a közbiztonsági mutatók lineárisan javulnak. A siófoki Petőfi sétány közbiztonsága kiváló, szélsőségektől mentes, a területen elkövetett bűncselekmények száma évről évre csökken. A 2015-ös évtől vezetett statisztikai adatok tanúsága szerint a sétány területén elkövetett bűncselekmények száma közel 350-ről a tizedére csökkent, míg a bűncselekménymentes napok száma a tucatnyiról a hatszorosára növekedett.”

 

A teljes cikk itt elolvasható.