Tíz milliárdos beruházás Litéren (veol.hu)

Tíz milliárd forintos beruházás keretében a jövő acélszerkezeteit gyártó üzemet épít fel Litéren a német Sennebogen-csoport, illetve a Termelés Logistic Centrum Kft. A13 hektáros területen 29 ezer négyzetméteres csarnokot létesítenek, amelyben 80 új munkahelyet hoznak létre. A  beruházást a magyar kormányzat mintegy 1,27 milliárd forint, vissza nem térítendő támogatással segíti. 

A litéri telephely létrehozását a megnövekedett rendelésállomány indokolja, ahol az új daruberendezésekkel, robottechnikával, hatalmas megmunkáló központokkal, és új festési technikával a legkorszerűbb gyártás történik majd – mondta a veol.hu-nak Michael Seiferling a TLC Kft. ügyvezető igazgatója.  A beruházás előkészítése idén áprilisban kezdődött, az új gyár átadását 2020. szeptemberében tervezik. Az új gyártó üzemek mellett az ügyvezetés Litéren, 2021-re egy új képzési centrum létrehozását is tervezi, amelyben a konstrukciós részleget és egy fejlesztési központot integrálják.

Balatonfüreden a TLC Kft. 1995 óta nagyméretű emelőgépek, markológépek, daruk, lánctalpas járművek acélszerkezetét gyártja. A Balaton parti városban összesen 550 embert foglalkoztatnak, akik ismerik az új, komplex gyártási folyamatokat, a cég folyamatosan képezi őket – adja hírül a veol.hu.