Szezonmérő lesz az idei Pünkösdi Regatta (vitorlazzitthon.hu)

Idén immáron 38. alkalommal rendezi meg a Túravitorlás Sportklub az egyik legnépszerűbb nagyhajós túraversenyt, a többnapos Pünkösdi Regattát, június első hétvégéjén. A vitorlázók Balatonföldváron rúgják el a partot, majd Keszthelyre érkeznek. A következő nap Keszthely–Szigliget között vitorláznak az Öböl-kupa keretében, a harmadik nap pedig ismét Földvár felé veszik az irányt.

A Pünkösdi Regatta az egyik olyan verseny, amelyhez az aktuális szezont lehet mérni – nyilatkozta a vitorlazzitthon.hu-nak az idei Regatta versenyvezetője. Farkas Péter kifejtette: minden évben ez az első olyan, több napos megmérettetés, amikor a csapatok, és csapattársak megtervezik a nyári versenyeket. Hozzátette: a Kékszalag után ez a második legnagyobb túraverseny, amit hagyományosan Pünkösd hétvégéjén bonyolítanak. Farkas Péter beszélt arról is, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint igazi vitorlázó idő lesz, megfelelő szélerősséggel. A versenyvezető kitért arra is, hogy a mezőnyt – akárcsak az Évadnyitó Beflex Nagydíjon – ezúttal is megbontják: külön rajtoltatják a katamaránokat és a liberákat a hagyományos egytestűektől.

A szervezők fontos célja ezúttal is a szolgáltatás orientált versenyrendezés. Ennek egyik eleme, hogy minden csapatot segítenek a versenyen való indulásban, legyen szó technikai kérdésekről, vagy adminisztrációról, a Regatta közben pedig folyamatos lesz az információáramlás, amellyel azokat az egységeket segítik amelyek öt-hat-nyolc óra alatt teljesítik a távot – adja hírül a vitorlazzitthon.hu.