Tihany a zsebben (Tihanyi Visszhang)

A Városok, Falvak Szövetsége keretén belül Tihany önkormányzata több hónapos fejlesztés után hamarosan elindítja a smart applikációját, amely a 21. századi kihívásoknak megfelelően a virtuális térben is megjeleníti a települést. Méghozzá a legkorszerűbb módon: telefonos APP formájában, amely ingyenesen elérhető mind az androidos, mind az I-phone készülékek használóinak.

Statisztikailag megállapítható, hogy a látogatók gyorsan szeretnének minél több hasznos információhoz jutni, így rövid időt töltenek a különböző honlapok böngészésével, az új alkalmazás használatával gyorsabban a juthatnak el a keresett információhoz. De ami talán az egyik legfontosabb: a felhasználók 90 százaléka soha nem törli ki az egyszer már letöltött applikációt a telefonjából, így a látogatók zsebében marad Tihany, vagyis naprakészek lesznek, és visszacsábíthatók a településre.

Ez az APP egyszerűen szolgáltat: hasznos, naprakész információt a településről, az önkormányzatról, a település intézményeiről, a szolgáltatókról, ugyanakkor a leggyorsabb formában tájékoztat az eseményekről, a hírekről, az időjárásról, a kompközlekedésről, a programokról, egyáltalán a település életéről. Használatával a felhasználók naprakész információkat kapnak a települést érintő hírekkel, programokkal kapcsolatban. Ezen túl az önkormányzat az ügyintézési lehetőségek terét, idejét kitágítja az ügyfelek számára, ezzel megszüntetve a sorban állás, várakozás, többszöri személyes megjelenés terheit.

Az alkalmazással lehetségessé válik, hogy valós idejű információkat nyújtson az önkormányzat a lakosságnak. Lehet ez egy forgalomkorlátozás, csőtörés, szemétszállítás változás vagy bármilyen egyéb információ, de ugyanígy fel tudja hívni a figyelmet a helyi programokra is. Természetesen a fő megélhetési forrást nyújtó turizmus szempontjából is számos lehetőséget nyújt az applikáció, hiszen összefogja a közérdekű elérhetőségeket intézményekről, szolgáltatókról, látnivalókról, szállás- és vendéglátóhelyekről, lehetőséget nyújt a programok mielőbbi közzétételére is. A fejlesztés folyamatos, bővülnek a lehetőségek, a tartalom. Az applikáció ingyenesen letölthető lesz majd IOS és Android alapú mobiltelefonokra, a Play Áruházból, illetve az App Store felületéről. Jelenleg a tesztüzem zajlik, a tervek szerint június elején elérhető lesz az alkalmazás – számol be a fejlesztésről a Tihanyi Visszhang.