Termálvízért kutat fúrnak Sümegen (veol.hu)

Nagyon fontos állomás a mostani, amely újabb lépcsőfok ahhoz, hogy Sümeg idegenfogalomból éljen, hangsúlyozta Végh László polgármester a termálvizes kútfúrás apropóján, amit néhány nap múlva megkezdenek.

Papp Imre várkapitány kiemelte, termálfürdőt is terveznek, elsősorban családoknak.

-Nagyon örülök annak, hogy olyan vállalkozók élnek a városban, mint Papp Imre, aki az elmúlt 30 évben arra törekedett, hogy terveit megvalósítsa. Ezzel az önkormányzatnak, a városnak is hasznot hajtott. Sümegen az idegenforgalmi adó zöme vállalkozásaiból származik, és a mostani, új fejlesztése, a kútfúrás is reményt ad arra, hogy az említett bevételek tovább növekedjenek. A leendő termálvizes fürdő közvetlenül is előnyös lesz a városnak: nő a foglalkoztatottság, az idelátogatók száma, és mindez más kereskedőhelyek forgalmát is növeli. A kútfúrás, majd a fürdő nagyon fontos állomás, újabb lépcsőfok ahhoz, hogy Sümeg idegenfogalomból éljen, és néhány év múlva a város gazdasága a turizmusra épüljön, hangsúlyozta a polgármester.

-Még ifjabb Papp Imre szerezte meg a kútfúrás engedélyét, – utalt az előzményekre Papp Imre várkapitány, aki most szeretné megvalósítani fiatalon elhunyt fia tervét. A fúrás helyét a vár közelében, távol a lakóházaktól kijelölték, lealapozták, a munkát néhány napon belül megkezdik, és körülbelül két hónapon át dolgoznak a gépek. Ötven, hatvanöt fokos termálvízre számítanak, ami a szállodán kívül ellátja a sümegi termálfürdőt is, amelynek létrehozást szintén tervezik. A fürdőt elsősorban családoknak alakítják ki, így a vendégeknek nem kell elmenni Sárvárra, Hévízre. A várkapitány kiemelte, a sikeres, erős vállalkozások jellemzője a folyamatos fejlesztés. Ilyen a mostani kútfúrás, jövőre terveik szerint siklót építenek a várba, ahol később a püspöki palota szárnyat építik meg – írja a veol.hu.