Templomok újulhatnak meg a Balaton északi partján (Balaton Televízió)

A kormány a Magyar Templomfelújítás Program keretében hazánkban és külhoni magyar területeken 2000 templom felújítására közel 26 milliárd forintot biztosít a kormány. Mivel a tavalyi évben az egyházak részére kiírt pályázatra nagy volt a túljelentkezés, sokan nem kaptak támogatást. Az akkor pályázók mindegyikét segítik a programban.

A 3-as számú választókerületben 22 egyházi épített örökség újul meg – közölte a Balaton Televízió érdeklődésére a térség országgyűlési képviselője.

Fenyvesi Zoltán elmondta: sikerrel pályázott a zalaerdődi plébánia hivatal, valamint támogatást kap egy evangélikus, egy református templom a felújításhoz, a többi pedig katolikus. Például Kővágóörsön az evangélikus és a katolikus templom is segítséget kap, de megszépül a Szent György-hegyi Lengyel kápolna, a monostorapáti, káptalantóti, ábrahámhegyi, szigligeti, balatonedericsi, révfülöpi és salföldi templom is.

A legmagasabb összeg, amelyet egy épület felújítására fordíthatnak 15 millió forint. a választókerületben összesen 303 millió forint áll rendelkezésre e célra – tette hozzá Fenyvesi Zoltán.