Tanácsokat ad a Balaton-átúszáshoz a világ egyik legjobb nyílt vízi úszója (24.hu)

A világ egyik legjobb nyílt vízi hosszútávúszója, a zalaegerszegi extrémsportoló, Mányoki Attila elhatározta, hogy az idei Balaton-átúszás rajtjáig posztjaival segíti a kezdők felkészülését. Hetente két alkalommal gondolatébresztő bejegyzéseket, motivációs üzeneteket és saját tapasztalatait osztja meg Facebook-oldalán. Nem edzéstervet ad, sem felkészülési programot – de használható jó tanácsokkal szolgál mindazoknak, akik amatőrként szeretnének részt venni a nyár egyik legörömtelibb, ikonikus szabadtéri sporteseményén.

A Balaton-átúszásig 78 nap van hátra. Attila azonban ez idő alatt sem tétlenkedik, folytatja a felkészülést – írja a 24.hu, ahol egy vele készült interjú is olvasható.

Te mikor úsztad át először a Balatont?

Régóta megvan a kapcsolódásom ehhez a rendezvényhez, tizennégy éves lehettem, amikor a nyolcvanas évek második felében először átúsztam a Balatont. Akkoriban még nem volt ilyen méretű a rendezvény, jó ha 2-3000-an vállalkoztunk rá. Magam sem gondoltam volna, hogy mennyire meghatározza életem ez az első indulás. Ez volt az első nyílt vízi élményem, ami azóta kísér. Tizenakárhányszor újra és újra végigcsináltam, de mindig örömmel tölt el, nagy élmény, hogy sokezer ember együtt teljesíti a kitűzött távot.

Honnan jött az ötlet, hogy népszerűsítsd a Balaton-átúszást?

Fontos dolognak tartom, hogy személyemmel támaszt tudjak adni azoknak, akik először szeretnének vállalkozni erre a megmérettetésre. Összeállítottunk egy kérdéssort, laikusoknak, amelyben megpróbálunk röviden és érthetően hasznos támpontokat és segítséget adni. A lényeg számomra az, hogy az Balaton-átúszás élménye minél több embernél igazi örömet, jó érzést és büszkeséget adjon, hogy ”MEGCSINÁLTAM”.

A teljes cikk és fotók itt.