Takarékos költségvetési gazdálkodás és és költségstop Alsóörsön (balaton.vehir.hu)

A gyorsadatok és vállalkozói visszajelzések alapján kiváló szezont zárhatott Alsóörs. Az önkormányzat érzékelte a strandon, a szolgáltató partnereiknél és a szálláshelyeken a belföldi turisták jelenlétét. Azonban a nagyrendezvények elmaradásával visszaesés mutatkozott az összes vendégéjszaka számban.

A Pelso kempingben tervezett fesztiválok elmaradtak, egyedül a ZORALL TÁBOR 500 fő alatti eseményt tartott augusztus végén. Az önkormányzati rendezvények közül csak azokat szervezték meg, amelyek biztonságát garantálni tudták – mondta a balaton.vehir.hu-nak a település polgármestere. Hebling Zsolt kifejtette: a szabadtéri kisebb koncertek, sörnapok, nyárbúcsúztató napok visszafogottan zajlottak, a tűzijáték is törlésre került, de két színházi előadást megtartott a Pannon Várszínház.

Kifejtette: a jövőben is óvatosan és gondosan kívánnak eljárni, a napokban több rendezvény elhalasztásáról döntöttek, illetve 22 óra után nem engedélyezi a zenés, táncos eseményeket sem.

Minden nap értékeljük a helyzetet a településen és az intézményeknél is, s ha szükséges , akár visszatérünk a tavasszal alkalmazott feladat ellátásokhoz is ( pl. bevásárlás időseknek)

– fogalmazott a polgármester.

Hebling Zsolt beszélt arról is, hogy továbbra is takarékos gazdálkodás és költség stop van elrendelve, minden kiadást mérlegelnek. Szerinte a járvány pénzügyi hatása kihat a 2021-es évre is.

Óvatosak vagyunk, de bizakodóak, hogy a rengeteg elképzelést, a lakossági igényeket kiszolgálva, meg tudjuk valósítani

– tette hozzá.

Alsóörsön jelenleg is zajlanak a pályázati beruházások: kerékpárút, Varázserdő, strandfejlesztés és művelődési ház külső felújítása.