Nagy szükség van véradókra

Ajándékutalvány nyerési lehetőséggel közös kampányt indít az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszt azért, hogy minél többen adjanak vért a nyáron. A koronavírus-járvány miatt csökkent a véradások száma, nyáron pedig mindig kevesebben adnak vért, ezért duplán szükség van a vérkészlet feltöltésére a betegek ellátásához. Ezen a linken megtudható, hogy a lakhelyünkön, vagy annak közelében hol lesz a közeljövőben véradási lehetőség.

 

A “Mondj IGEN-t az ÉLET-re! Adj vért!” című kampány ideje alatt a véradók között három kétéjszakás wellness pihenést, és három tízezer forint értékű ajándékutalványt sorsolnak ki. A kampányhoz csatlakozott Kiss Gergely, Krizsán Szabolcs, Rédli András és Horváth Gábor sportoló is – tudatták a kampány szervezői a közleményükben.

A közlemény szerint az OVSZ és a Magyar Vöröskereszt az aktuális szakmai előírások figyelembe vételével igyekszik minél több véradóeseményt biztosítani ahhoz, hogy az egyenletes és a folyamatos vérellátással hozzájárulhassanak az egészségügy zavartalan működéséhez és a betegek gyógyulásához – olvasható a közleményben.

További információk ezen a honlapon érhetők el:  www.ovsz.hu/mondj-igent-az-eletre