Szezonnyitó Balatonalmádiban

Június 6-án, szombaton második szezonnyitójára készül a Megfőzzük Almádit Egyesület. Idén is megszavaztatták Balatonalmádi ínyenceit, milyen alapanyagokból készítsék el az idénynyitó ételeket. Az idei győztesek: málna, kecskesajt, kovászos uborka, süllőpofa. Az összefogó hét vendéglátóhely között lovasfogattal is lehet közlekedni, és meglepetés zenével is készülnek a szervezők.

A Megfőzzük Almádit tagjai ilyen ételekkel, italokkal várják vendégeiket:

Bab kávézó
Már a svédasztalos reggeli kínálatában is megjelennek az alapanyagok. Készül málnás és uborkás kávé, málnás limonádé. A Csalló pálinka legjobb málnás pálinkája. Málna bor és málnás-kecskesajtos sütemény. Látvány kávépörkölés délelőtt.
Zene: Palásti Máté gitárest a Bab Kávézó Borteraszán.

Csalló Pálinka
A Bab kávézóban ott lesz a málnapálinkája. És a városban az összes többi 🙂

Desszeretlek
Streit Kriszti málnás-mangós choux-t készít az ünnepi alkalomra. Az, hogy hol kóstolhatjátok meg ezt az újabb remekművet, hamarosan kiderül.

Jóbarátok Halsütöde
Málna krémleves rebarbara habbal
Süllőpofa sörtésztában édes burgonyával, mediterrán salátával
Zene: Balogh Sofia koncertje

Kerekes Pince
Kovászos uborkaleves kacsazsíron pirított kenyérrel
Grillezett kecskesajt málnaecetes zöldspárga salátával
Zene: Grill& Chill 12:00-21:00, Dj Galler /Alan LongBand/ sunset mix 15:00-19:00

Terasz
Hideg kovászos uborka leves, füstölt sonkával és tökmagolajjal
Vaslapon sült kecskesajt, körtével és körömvirágos paradicsom lekvárral, salátával
Rántott pankó pacal, ropogós salátával és ötfűszeres málnával
Zene: DJ Enikő és Holéczy László – Funky mindenkinek

Veganeeta Home és Tornyos Barbeque
Kovászos uborka krémleves kaporral és kölesgombóccal
Cukkinifőzelék kovászos uborkával, smokerben sült, dahllal töltött kápia paprikával
Kókuszos málnakrémmel töltött keksztekercs, céklás málnahabbal