Szélsőséges időjárás – újabb szemléletformáló rendezvény a Balaton-régióban

A Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. a környezet védelme, az ökológiai, szociális, kulturális és gazdasági fenntarthatóság érdekében ingyenes szemléletformáló rendezvénysorozatot indított két éve, hogy felhívja a figyelmet mindannyiunk személyes érintettségére, a klímaváltozásra, a természeti erőforrások csökkenésére és az ökoszisztémák sérülékenységére vonatkozóan. Az aktuális előadás a szélsőséges időjárással foglalkozik, és 2022. november 2. szerda, 14.00 és 16.00 óra között tartják online formában. 

 

Az előadások minden hónap első szerdáján, figyelemfelkeltő, érdekes prezentációkkal, filmekkel, amelyek minden érdeklődő partnerük, továbbá az iskolai oktatás – a tanárok, a diákok és a szülők – és a lakosság számára is segítséget és támogatást nyújt azokban a témákban, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot a klímaváltozással, környezetvédelemmel és természetesen a Balatonnal kapcsolatban.

A rendezvény célja, hogy a résztvevők új ismeretekkel gazdagodjanak, tudományos értékű előadásokat és közérthető formában ismertetett jó gyakorlatokat hallgathassanak, annak érdekében, hogy a saját felelősség felismerhető legyen mindenki számára, hogy a közös hang megtalálásával a közös cselekvés eredményre vezethessen.

A konferencián való online részvétel nem igényel többet, mint egy internet eléréssel rendelkező desktop/laptop számítógépet vagy okostelefont.

A rendezvény címe: Szélsőséges időjárás

Előadók:

  • Dr. Horváth Ákos, OMSZ Siófoki Viharjelző Obszervatórium
  • Dr. Teknős László, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet, Katasztrófavédelmi Műveleti Tanszék

A rendezvény időpontja: 2022. november 2. szerda, 14.00 óra – 16.00 óra

A rendezvényen való részvétel lehetősége: online

Technikai információk:

Topic: Szélsőséges időjárás
Time: Nov 2, 2022 14:00 Budapest

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/84038569835?pwd=cmEySzNKSjg4SmFWSUxtWjZFalE2QT09

Meeting ID: 840 3856 9835
Passcode: 429737