Sportos ősz és tél Siófokon (hellosiofok.hu)

Ősszel és télen rengeteg aktív élménnyel vár Siófok, a Balaton sportfővárosa. A hétvégén rendezik meg az év egyik legfontosabb balatoni sporteseményét, a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratont, november végétől várja a korcsolyázókat a Siófoki Jégkikötő, decemberben pedig Mikulásfutás és szilveszteri sportnapok is lesznek a városban.

Évről évre egyre több aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál Siófok, emellett 2019-ben is számos jelentős sportrendezvénynek adott és ad otthont a város – olvasható a hellosiofok.hu összefoglalójában.  Az ősz legfontosabb ilyen eseménye a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton november 16-18. között, melynek mezőnye Siófokról rajtol és oda érkezik vissza. A népszerű szezonvégi futóversenyre, amelyen a maratontól a hatodmaratonig többféle távon lehet indulni, több ezer nevezés érkezett.

November 29-én, a Városnapon nyílik meg a Siófoki Jégkikötő a Hajóállomáson. A szabadtéri korcsolyapálya tavalyi népszerűségén felbuzdulva idén még nagyobb és látványosabb lesz a siófoki jégpálya, így több mint 600 négyzetméteren lehet majd korcsolyázni egészen 2020. február elejéig.

2019. december 8-án már ötödjére rendezik meg a Balatuning Egyesület téli családi sporteseményét, a Mikulásfutást. A táv idén is könnyen teljesíthető, mindössze 2000 méter lesz, és a futás köré egy teljes sportos délután szerveződik a Siófoki Hajóállomáson. A program közös bemelegítéssel kezdődik, a futókból, görkorizókból és rollerezőkből álló mezőnyt pedig a Motoros Mikulások vezetik fel. Díjakat is kiosztanak a leggyorsabb versenyzőknek, a jelmezben érkezők pedig külön ajándékra számíthatnak.

Az aktív évet a szintén hagyománynak tekinthető BUÉK Siófok Sportnapok zárják. A többnapos programban számos sportág képviselteti magát, és a profik mellett az amatőr sportolók is megmutathatják tudásokat – írja a hellosiofok.hu.