Sporthorgászcentrum nyílik Keszthelyen

Hamarosan elkészül, és vendégeket is fogad egy tóparti horgászcentrum Keszthelyen – adta hírül az MTI a napokban. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNP) egy hektáros telephelyén több mint 300 millió forintból valósul meg a  beruházás Keszthelyi Sporthorgász Centrum néven, ahol két épületben összesen 16 apartman várja majd a horgászokat, széleskörű szolgáltatásokat nyújtva – számolt be Szári Zsolt, a BHNP vezérigazgatója a hirbalaton.hu-nak.

Szári Zsolt elmondta, a társaság régóta dédelgetett álma volt, hogy a halászat megszűnésével kihasználatlanná vált egykori keszthelyi halásztelepén horgászturisztikai bázist hozzon létre. A beruházás 2018-ban az Agrárminisztérium anyagi támogatásával és saját forrásból kezdődött meg és a remények szerint pár hónap múlva elkészül, így várhatóan már az idei szezonban benépesülhet. Jelenleg a belső munkálatoknál tartanak, amit a tereprendezés követ. A további tervek közt szerepel a kikötő teljes felújítása, valamint az egykori jégverem átalakítása is.

– Az infrastruktúra kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy a horgászok igényeit az év minden időszakában megfelelően kielégítsük – hangsúlyozta a vezérigazgató.

 

Horgászkényeztető szolgáltatások

Bizonyára példaértékű lesz, és a balatoni horgászturizmus fellendítését szolgálja az új centrum, amit a horgászjegyeket értékesítő BHNP valósít meg, az agrártárca 195 millió forintos támogatásával.

A cégvezető beszámolója szerint a 4 fős, fűthető apartmanokban a hálószoba, nappali, fürdőszoba és vécé mellett lesz egy önellátásra alkalmas, felszerelt konyhasarok, továbbá erkély is. A centrum biztosít haltisztító-, és horgászfelszereléseket tároló helyet is, és lehet majd csónakot bérelni, vagy sütni-főzni a szabadban.

A centrum egész évben nyitva lesz. A horgászat szempontjából a tavasz és az ősz számít a főbb szezonnak, így nyaranta üdülővendégekre is számítanak. Hogy mennyibe kerülnek majd a szállások és a szolgáltatások? – erről még nem született döntés a cégvezető beszámolója szerint.