Harminc esztendős adósságát rótta le Hévíz az elmúlt évben

Az elmúlt év során harminc éves adósságát rótta le a város a lakói és a vendégei előtt egyaránt, amikor a Széchenyi utca felújításába belevágott – Így kezdte újév köszöntő ünnepi beszédét Papp Gábor polgármester Hévíz hagyományos újévi fogadásán. Megújult a teljes közműhálózat, új zöldfelületek, új járdaburkolat, parkoló, új közvilágítás, utcabútorok épültek és a teljes útfelület felújítása is megvalósult – írja a heviz.hu.

– Rengeteg nehézséggel és műszaki problémával kellett szembenéznünk, amely hátráltatta a munkát. Hálát adunk, hogy a Jóisten lehetőséget és erőt adott nekünk ahhoz, hogy ezt a városunk életét és arculatát évtizedekre meghatározó beruházást megvalósíthattuk. Köszönjük azoknak, akik munkájukkal, szakértelmükkel, szorgalmukkal hozzájárultak ahhoz, hogy mindez megvalósuljon. Nem győzöm megköszönni a hévíziek türelmét, akiknek mindennapi életük kényelmét rúgta fel ez a munka, és köszönöm támogató hozzáállásukat, amellyel önkormányzatunkat támogatták ebben a nehéz évben- Idézi a polgármestert a heviz.hu. Külön említette a városvezető 17 szervezetnek és cégnek az összehangolt munkáját, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a polgárőrség segítségét és a sajtó támogató hozzáállását is.

Papp Gábor az idei évi folytatásról szólva elmondta: 2019 kiemelt feladata lesz a turizmus alapjait adó közbiztonság további erősítése, új térfigyelő kamerarendszer kiépítése a rendőrséggel együttműködve. A két ütemben végrehajtani kívánt beruházással több mint 50 rendszámfelismerő térfigyelő kamera vigyázza majd a város nyugodt életét. A remények szerint elkezdődhet Hévíz-Balaton Airport fejlesztése is, mely a régió korszakalkotó fejlesztési ugrása lesz a jövőben.