Sok vándor járta a Bakonyt is idén (bakonyerdo.hu)

Minden korábbinál több erdei vándor járta az országot ezen a nyáron. Az Erdei Vándortáborok célja, hogy megszerettesse a természetjárást a felső tagozatos és középiskolás diákokkal, ugyanakkor a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos szemléletformálásra is. 

Fejthetetlen élményekről, emlékezetes kalandokról, nagyobb önismeretről és összetartóbb osztályközösségekről számoltak be idén is azok a 11-18 éves gyerekek, akik részt vettek az Erdei Vándortáborokban. Nem véletlen, hogy a résztvevők többsége visszatérő túrázó – olvasható a Bakonyerdő honlapján megjelent összefoglalóban.

Elmer Tamás, az Erdei Vándortáborokat koordináló Országos Erdészeti Egyesület főtitkára szerint a 2017 óta zajló program sikerességét jól mutatja, hogy a meghirdetett férőhelyek már a jelentkezés utáni napon beteltek. Június közepétől augusztus közepéig közel 4000 gyermek és kísérőtanár járhatta végig az eddig meglévő 5 útvonal (a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis) előre kialakított szakaszait, ráadásul idén két új helyszínnel gazdagodott a program: a Vasi-Hegyháttal és a Zemplénnel. Az erdei vándorok 138 turnusban érkeztek a 7 útvonalra, amelyeken összesen 24 kialakított táborhely várta a résztvevőket. A túrázók együttvéve mintegy 250 ezer kilométernyi utat jártak be.

Idén több ismert művész is csatlakozott a túrázó gyerekekhez egy-egy napra. Törőcsik Franciska színművész a Börzsönybe kísért el egy csoportot, Grecsó Krisztián író a Bakonyban, Németh Juci énekesnő a Pilisben túrázott az erdei vándorokkal, a 30Y basszusgitárosa, Varga Ádám pedig a Mecsekben tartott a gyerekekkel.

Az Erdei Vándortáborokat az Országos Erdészeti Egyesület koordinálja, a táborok helyszíni lebonyolítása pedig a helyi erdőgazdaságok, vagyis a Bakonyerdő Zrt., az Ipoly Erdő Zrt., az Egererdő Zrt., a Mecsekerdő Zrt., a Pilisi Parkerdő Zrt., a Szombathelyi Erdészeti Zrt. és az Északerdő Zrt. bevonásával történik.