Félpályás útlezárással tüntetnek a szeméttelep bezárásáért (veol.hu)

Balatonfűzfő után Veszprémben is demonstrálnak a királyszentistváni szeméttelep bezárásáért.  Kedden reggel nyolc órakor kezdődött a demonstráció a Budapest út Kossuth iskola előtti szakaszán, az előzetes tervek szerint 17 óráig tart majd a megmozdulás.

Soós Gábor a tüntetés egyik szervezője a veol.hu-nak elmondta: a mostani félpályás útzár egy újabb figyelmeztetés az illetékeseknek, és amennyiben nem kapnak konkrétumokat a bezárásról, úgy abban az esetben a következő héttől egy hónapra kérjük meg az engedélyt a rendőrségtől.  Akkor viszont egyszerre már több helyszínre Veszprém belterületére, ezzel komoly fennakadásokat okozva a város közlekedésben. A tüntetők a veszprémiek türelmét kérik.

A hónap elején két-három száz ember gyűlt össze a fűzfőgyártelepi buszfordulónál, hogy a királyszentistváni szeméttelep bezárásáért tüntessenek. Évek óta gondot jelent a Balatonfűzfő felé eső településeket is rendszeresen elárasztó bűz, de az augusztus 10-i tűzeset közvetett anyagi károkat is okozott: a füst miatt a turisták menekültek az érintett területekről. Az akkori tüntetésen már bejelentették: Veszprémben és Balatonfüreden félpályás útlezárással tiltakoznak majd a szeméttelep további működtetése ellen.