Siófoki uszodaterv: a telket előkészítik 200 millióért, de kérdés mikor lesz rajta uszoda (Siófoki Hírek)

Siófokon a hosszú évek óta húzódó uszodaterv megvalósítására nincs állami forrás az állami beruházásstop miatt, ugyanakkor a városnak el kell végeznie az ehhez vállalt telekalakítást mintegy 200 millió forintért, ha meg akarja tartani az esélyt, hogy egyszer megkapja az ígért forrást – derül ki a Siófoki Hírek cikkéből. (Két évvel ezelőtt arról szóltak a híradások, hogy egy 3 milliárd forintos projekt keretében megépülhet Siófok régen várt uszodája.)

 

Mint a Siófoki Hírek írja, 200 millió forintra rúghat a leendő uszoda területének telekalakítása, tereprendezése, közművesítése (a Jysk-körforgalomtól keletre, az utánpótlás csapatokat működtető Bányász SE futballpályáinak szomszédságában). Az első résszel, a mintegy 6 ezer négyzetméteres telek rekultivációjával végzett a Siókom Nkft., ez eddig 108 millió helyi adófizetői forintba került, következhet a közművesítés.

Sima, egyenletes terep lett ott, ahol nemrég még halomban állt a szemét és sitt (az építési törmeléket a lap információi szerint egyebek között a pláza építéséről hordták oda), erről bizonyosodott meg a napokban a helyszínen – közölte dr. Lengyel Róbert polgármester, aki arról is tájékoztatott: a közművek kiépítésére is sor kerül a jövő év elején.

Ekkor, úgy 200 millió forintot a területre költve elmondható lesz: a város teljesítette, amit vállalt. A hosszú-hosszú évek óta húzódó uszodatémában amúgy új hír nincsen, az állami beruházásban épülő és majdan állami üzemeltetésbe is kerülő sportlétesítmény építésére egyelőre pénz nincs az állami beruházásstop miatt, viszont amikor garanciát, biztosítékot kértünk azért, hogy ne költsük feleslegesen a helyi adófizetők pénzét a telekelőkészítésre, azt a választ kaptuk az illetékes minisztériumtól: azt nem tudni, mikor lesz pénz az uszodára, a szándék továbbra is megvan, a városnak pedig teljesítenie kell a vállalását, csak ez esetben marad esély a beruházás megvalósítására. Ebből következően a képviselő-testület úgy döntött, a terület előkészítését elvégeztetjük, nehogy arra lehessen hivatkozni, hogy a város nem teljesítette, amit vállalt. Mi tehát a magunk részéről a jövő év elején ezzel megleszünk

– mondta a városvezető.