Siófoki távhő- és lakásbérleti díj elmaradások: 789 ezer a tartozásrekord (siofoki-hirek.hu)

Távhődíj-elmaradással egy 789 ezer forintos tétel „viszi el a pálmát” Siófokon, a lakbér-tartozások között egy közel félmilliós a legnagyobb tétel. De milliókkal tartozik a városnak a kórház is – írja a siofoki-hirek.hu.

 

„Egyre jobban megfigyelhető a fizetési hajlandóság fokozatos csökkenése – így dr. Lengyel Róbert polgármester. – A Termofok felé távhődíjjal -az október 8-i állapot szerint- 31 fő tartozik, 4 237 000 Ft összeggel.

A legmagasabb tartozási díj egy lakásra 789 000 Ft, de van olyan személy, akinek 2 lakás is van a nevén és mindkettőn tartozása van, összességében közel fél milliós összegben. A közületek vonatkozásában az iskolák minden tartozásukat kifizették.

A kórház törlesztett ugyan a korábbi tartozásából, de még így is 6,6 millió Ft-os elmaradásban van.

A még meglévő önkormányzati lakások bérlőinek, avagy már csak volt bérlőinek (13 fő) egy része is tartozik a városnak, összesen 1,1 millió Ft lakbérrel. Itt a legmagasabb összeg 488 000 Ft az egyik lakás után. Sajnos a fecskelakásaink ifjú bérlői között is akadnak nem fizetők. Szám szerint 9 fiatal, összesen 695 000 Ft-al lóg. Itt a legtöbbel tartozó 152 000 Ft-ot halmozott fel eleddig.”