Siófok50 születésnapi party (siofok.hu)

A Siófok50 rendezvénysorozat méltó zárásaként jubileumi születésnapi partival ünnepli várossá válásának 50. évfordulóját Siófok november 30-án, a Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

Az idei évben a hagyományokhoz híven november 30-án, a Kálmán Imre Kulturális Központban megrendezett Városnapon kerülnek átadásra a városi kitüntetések, azonban az ezt követő állófogadás helyett egy születésnapi partival ünnepli meg a város 50. születésnapját. Az esemény megszervezésének ötlete már az októberi rendkívüli testületi-ülésen körvonalazódott, ahol dr. Lengyel Róbert polgármester nyújtott be előterjesztést a rendezvény kapcsán, és támogatásáról biztosította a testületet.

– Siófok 50 évvel ezelőtt kapott városi rangot, melynek méltó megünneplésével zajlanak az idei rendezvényeink. Azt gondoljuk, hogy a jubileumi rendezvény sorozat méltó zárása lehetne 2018. november 30. napján a városnapi program keretében megrendezendő „Jubileumi bál” – hangzott a polgármester javaslata, aki Lapos Gábor képviselőt kérte fel a rendezvény megszervezésére.

A helyszínt a Siófok KC biztosítja, ezáltal a Kiss Szilárd Sportcsarnokban több száz fős rendezvényre lehet majd számítani. A vendégsereg köre is kibővül, meghívást kap az összes eddigi városvezető, képviselő-testületi tag, díszpolgár, valamint a testvérvárosok képviselői, de jegyvásárlásra is lehetőség nyílik. Az érdeklődők Siófok Város Önkormányzatának támogatásával vásárolhatnak kedvezményes belépőjegyeket a születésnapi partira.

A jeles esemény részleteiről Lapos Gábor képviselő, a rendezvény főszervezője adott tájékoztatást:

– Az 50. születésnapi partira 20 órától várjuk majd a vendégeket a Kiss Szilárd Sportcsarnokba, ahol a 20.45-től kezdődő megnyitón az esemény két fővédnöke, dr. Lengyel Róbert polgármester és Witzmann Mihály országgyűlési képviselő is köszönti a vendégeket. A kiváló minőségű vacsora mellett a belépőjegyek korlátlan italfogyasztást tartalmaznak. Az este hangulatfelelőse Rakonczai Imre lesz, éjfélkor érkezik a hatalmas születésnapi torta, hajnalban pedig DJ Medve zenéire táncolhatnak a parti résztvevői – mondta el Lapos Gábor.

A születésnapi rendezvényt a városvezetés, a képviselő-testület és az önkormányzati intézmények, cégek egyaránt támogatják, hogy az az egész éves Siófok50 jubileumi rendezvénysorozat méltó lezárásává váljon.