Siófok polgármestere szerint nem veszélyes a város, csak lejárató kampányt indítottak ellene (atv.hu)

Lejárató kampánynak nevezte Siófok polgármestere, hogy többen azt állítják: nyáron veszélyes a város. A településvezető szerint az elmúlt 10 évben 90 százalékkal csökkent a Petőfi sétányon elkövetett bűncselekmények száma. A legutóbbi hétvége azonban nem illeszkedik a kedvező trendbe, hiszen több garázdaság is történt, és volt, ahová 40 rendőrt kellett kivezényelni. Az ATV Híradójának riportja.

„Szükség van arra is, hogy éjszaka is minél több rendőr legyen, akár lovas rendőr is, hogy ne fordulhasson elő verekedés” – állítja egy helyi boltos, aki szerint sokszor van éjszakai verekedés Siófokon. Vasárnap is többen egymásnak estek a Petőfi Sétányon, a balhénak több tucat rendőr vetett véget. Több verekedőt bilincsben hátrafeszített kézzel vittek el a helyszínről.

„A Petőfi sétányon három garázdaság történt, az egyik helyszínen közel negyven rendőr tudta megfékezni az indulatokat, onnan hét személyt állítottak elő a siófoki rendőrkapitányságra” – nyilatkozta Orbán Zoltán, a Somogy megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője.

A város polgármestere szerint azonban nem igaz, hogy veszélyes lenne a település.

Arcfelismerő kamerákat szereltek fel, és jóval több rendőr van az utcákon mint korábban bármikor. A településvezető szerint valaki kipécézte magának a várost, és lejárató kampányt indított a rossz a közbiztonságra hivatkozva.

„Ha szűken a Petőfi sétánynál maradunk akkor a 10 évvel ezelőtti állapotokhoz képest 90 százalékos a bűncselekmények számának csökkenése. Ez önmagában is sokat mondó” – fogalmazott Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere.

A helyiek többsége egyetért a város első emberével. Szerintük Siófok nem negatív kivétel, hiszen más Balaton melletti településeken is előfordulnak verekedések.

“Nem értem hogy miért pont Siófokot veszik elő, én úgy gondolom a Balaton számos városában vannak hasonló hétvégi problémák. Mindenhol ki kellene ezt a rendszert építeni ahhoz hogy a fiatalok, illetve a családosok jobban tudjanak szórakozni” – vélekedett az ATV Híradójának egy helyi lakos.

A rendőrség azt ígéri, hogy a jövőben is nagy létszámmal lesz jelen a balatoni településeken