Sikeres évet zár az alsóörsi Sirály dalkör (balaton.vehir.hu)

Bár még nincs vége az évnek, és a kórusra is várnak még feladatok, az már megállapítható, hogy az alsóörsi Sirály Nyugdíjas Közhasznú Egyesület Aranypáva-díjjal kitüntetett dalköre az előző évekhez hasonlóan, az idén is sikeres évet zár.

A Sirály dalkör 1999-ben, éppen húsz évvel ezelőtt alakult meg – olvasható a balaton.vehir.hu-n. A sikerek kovácsa Bónyai Mária tanárnő. Személyében jó kezekben van a kórus vezetése.

Az elmúlt két évtizedben a fellépésekre különböző alkalmakkor, különféle helyszíneken került sor, ám volt egy közös jellemzőjük: a siker, némely alkalommal a balatonfüredi Kék Balaton dalkörrel közösen, melynek tagjai szintén Bónyai tanárnő tanítványai. Ahány fellépés, annyi kedves emlék – van mit mesélni az unokáknak. Közéjük tartozik a lovasi és az alsóörsi falunap, a Rákóczi –fa ünnepe Balatonakarattyán, ahol a négyszáz éves szilfa tövében volt felállítva a színpad, a Fábián – napi fellépés, ahol stílszerűen bordalokat énekeltek. Sokoldalúságukat bizonyítja, hogy Zircen bemutatták az egyházi zenében való jártasságukat, augusztus 20-án István királyról szólt az ének. Jártak Ajkán és Balatonfüreden, szüreti felvonuláson és Ki Mit Tud? –on. szereplői a megyei nyugdíjas találkozóknak és az idősek karácsonyi ünnepségének. Büszkén viselik szép új egyenruhájukat, azért pedig nagyon hálásak, hogy az önkormányzat elismeri munkájukat. Egy gondjuk van: nincs biztosítva az utánpótlás. Ez úton is kérik, segítsenek!

A Kórusok Országos Tanácsa (KÓTA) Országos Népzenei Minősítő versenyén az alsóörsi énekkar 2019-ben megvédte korábban jól megérdemelt rangját, az „Aranypáva – díj” minősítést – áll a balaton.vehir.hu riportjában.