Sármellék helyett Budapestről lehet Antalyába repülni (Zalai Hírlap)

Leálltak a Hévíz-Balaton Airportról a törökországi Antalyába hetente közlekedő charterjáratok. Az utasokat Budapestről szállítják a török üdülőhelyre.

A járatokat működtető Green Travel értékesítési vezetője, Iglódi László a Zalai Hírlapnak azt mondta, hogy a török Freebird légitársaság a globálisan visszaesett utasszám miatt csökkentette magyarországi repülőinek számát. A korábbi két gép helyett most csak egy közlekedik a két ország között szerdánként.

A járat Debrecenből indulva budapesti felszállási lehetőséget biztosít azoknak az utasoknak, akik eredetileg Sármellékről indultak volna Törökországba.

A lap értesülései szerint a Hévíz-Balaton Airportról a tavalyi 11 után idén 15 járatpár repült volna Antalyába. A múlt évben átlagosan 97 százalékos volt a gépek töltöttsége, idén a felfüggesztésig 70 százalékos.

Iglódi László hangsúlyozta: a török Riviérát ugyan nem érintette a puccs, az antalyai repülőtér zavartalanul működött, de a terrorizmus és a migránsválság kedvezőtlen hatással van az utazásokra.

 

(9:20)