Rizlingország borai – borversenyt tartottak Reziben (zaol.hu)

Strázsai Zoltán rizlingje lett idén a falu bora – derült ki a Szent György-napi ünnepségen, a borverseny eredményhirdetésén.

Idén 47 bort neveztek be a rezi szőlősgazdák a település hagyományos borversenyére. A szervezők nevében Bellér Ferenc elmondta, hogy mivel Rezit Rizlingországnak is szokták nevezni – hiszen többségében ilyen ültetvények vannak a településen -, a versenyen a legtöbb pontszámot elérő rizling lesz mindig a falu bora.

Idén ez Strázsai Zoltán pincészetéből került ki, az ő bora kapta a nagyarany minősítést. A versenyen 9 arany-, 28 ezüst- és 10 bronzérem született.

A borverseny eredményhirdetését az évtizedes hagyományt követő Szent György-napi ünnepségen hirdették ki, mely szentmisével kezdődött, majd búzaszenteléssel folytatódott. Az ünnepségen fellépett a Rezi Óvoda népdaléneklő csoportja, a Rezi Őszirózsa Nyugdíjasklub és Vesztergám Miklós tárogatóművész.

A műsorban közreműködtek a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének és a Zalai Da Bibere Borlovagrendnek a tagjai, majd az est a versenyre nevezett borok kóstolásával zárult.