Repohár ötletpályázatot hirdet a Veszprém-Balaton 2023 EKF-program és az Expresszó (MTI)

Két kategóriában hirdet ötletpályázatot a Veszprémi Utcazene Fesztiválon debütáló repohárszéria grafikájára a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program és az Expresszó – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Mint írták, a Magyar Mozgókép Fesztiválon már bemutatott visszaváltható repoharakat a Veszprémi Utcazene Fesztiválon is használni fogják. Ezeken keresztük a művészet eszközeivel szeretnék felhívni a figyelmet a környezet megóvására.

Az ötletpályázat témája a diverzitás és a biológiai sokféleség lesz, és olyan pályázók munkáit várják, akik alkotásaikkal szeretnének üzenni a visszaváltható fesztiválpoharakon, és fontosnak tartják a környezeti fenntarthatóságot.

Az amatőr kategóriában skiccekkel, kollázsokkal, vagy akár gyermekrajzokkal is lehet indulni, itt közönségszavazással választják ki a győzteseket.

A profi kategóriába kézzel vagy számítógéppel kiválóan rajzolók jelentkezését várják, és munkáikat háromtagú szakmai zsűri bírálja majd el. A zsűri tagja lesz Hegyeshalmi László festőművész, grafikus, Szalai Marietta fenntarthatósági projektmenedzser és Zabó Péter art director.

A pályázatra július 20-áig lehet jelentkezni az EKF-program honlapján.