Medvenyomot találtak a Balaton-felvidéken (berek.hu)

Az egyik legismertebb hazai túrablogger, Csutka István, alias Camino Steve medvetalpnyomokra bukkant a Balaton-felvidéken – írja a berek.hu.

Az országos kéktúra Balatonhenyénél elterelt útvonalán a régi és új nyomvonal találkozásától egy-másfél kilométerre, a Vaskapu-árok és a Juhász-forrás körüli erdészeti úton fedezte fel az egyik legnagyobb termetű szárazföldi ragadozó nyomát. Látszik, hogy nem friss a nyom, a pár nappal ezelőtti kiadós esőt követően járhatott erre az állat. Ráadásul mellette egy kisebb lábnyom is látható volt, így gyaníthatóan egy nőstény medvéről és legalább egy bocsról lehet szó.

Azért sokkoló élmény a Balatonnál találni ilyen nyomot, mivel ennyire messzire korábban még nem merészkedett el a zöldfolyosókon keresztül egyetlen medve sem.

A blogger azt is megemlíti, hogy egyre többen alszanak kint az erdőkben szerencsére, de azt is tapasztalja sajnos, hogy hiába a medveészlelésekkel kapcsolatos figyelmeztetések, a túrázók nem veszik komolyan és csak legyintenek rájuk. Pedig csak addig fognak így tenni, amíg nem lesz valaki rossz időben a rossz helyen.