Rendészeti iskolások segítenek Balatonfüreden

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai, a Balatonfüredi Polgárőr Egyesület tagjai illetve a Szent Benedek Középiskola és Kollégium rendész tanulóinak és az Ifjú polgárőrök bevonásával megkezdődött az idei tanévben is kiemelt figyelmet igénylő gyalogátkelőhelyek biztosítása az iskolás gyermekek és kísérőik biztonságos és balesetmentes átkelésére.

(Fotó: Balatonfüredi Polgárőrség)

Mivel az iskoláskorú gyermekek tömegesen jelennek meg – főképp gyalogosként és kerékpárokkal – a reggeli és a kora délutáni közlekedésben, ezért nagyon fontos, hogy a járművezetők figyelmét is felhívják az erre az időszakra jellemző speciális veszélyekre – közölte közösségi oldalán a Balatonfüredi Polgárőrség.

„Az iskola rendőre” program egyik lényeges eleme a forgalomsegítés, kiemelten a tanítás megkezdése előtt és az oktatás befejezésének időszakában. Ezért 2021. novemberében a Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai polgárőrökkel és a helyi Szent Benedek középiskola rendészeti fakultációs diákjaival együttműködve – azok képzésének részeként – prevenciós jelleggel látnak el szolgálatot az általános iskolák környékén a tanítási napok reggelén, valamint tantervi feladataik részeként a rendőrkapitányság portaszolgálatában is.

A rendészeti iskolások a polgárőrökkel közösen segítik a gyermekek és a gyalogosok biztonságos közlekedését, egyben figyelnek arra, hogy a tanulók balesetmentesen tudjanak áthaladni a gyalogátkelőhelyeken és az úttesten.