Rekordforgalomra számítanak a szállodákban (Keszthelyi TV)

Rekordforgalomra számítanak a szállodák az év végén. Az elmúlt 2-3 évben egyre több a vendég a karácsonyi időszakban. A szállásadók a meghitt hangulat mellett nagy hangsúlyt fektetnek a gasztronómiára ebben az időszakban. Elsősorban belföldi vendégek töltik az ünnepeket a hotelekben.

Az év végére nagyon intenzív időszakot vár a szállodai szakma, már a nyáron sokan foglalták le szállásukat. Az ünnepeket – beleértve a karácsonyt is – egyre többen töltik szállodában.

„Ez a trend 2-3 év óta folyamatosan erősödik az országban és azt látjuk a számok alapján, hogy idén egy rekordkarácsonyi forgalmat várunk” – mondja Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Keszthelyi Tv Híradójában.

Karácsonykor és szilveszterkor gazdag programkínálattal készülnek a szállásadók. A belföldi vendégek számára különösen fontos a gasztronómia. Az év végi ünnepek idején három különböző foglalási időszakot tapasztalnak a szállodákban. Ez egyben három különböző vendégkört is jelent, mutatott rá a szakember:  „A családok egy része magát a karácsonyi időszakot tölti a szállodában szentestétől Karácsony másnapjáig, aztán utána érkezik egy vendégkör, aki a két ünnep között tud megpihenni Magyarországon, szálláshelyeken, majd a folyamatot lezárva érkezik a szilveszteri vendégsereg 30-án és 31-én. A magyarországi szállodákban általában a belföldi vendégek adják az ünnepi közönséget, döntő többségben karácsonytól egészen újévig, de sok szálláshelyen megjelennek a nemzetközi vendégek.”

Hévízen a belföldi vendégek mellett elsősorban osztrákokat, németeket és oroszokat várnak az év végén.