Rekord számú résztvevőt várnak a verkli fesztiválra

Minden eddiginél több versenyzőt várnak a 4. Keszthelyi Nemzetközi Verkli Fesztiválra. A szeptember 3-án és 4-én tartandó programra több mint hetven verklis jelezte érkezését.

      Zámbóné Hajdu Andrea, a Keszthelyi Tourinform Iroda munkatársa a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a korábbi években ötven alatt volt a kintornások száma, idén először jelezték több mint hetvenen a részvételüket. Az ország egyetlen verkli fesztiválja iránt egész Európában nagy az érdeklődés. A szombati és vasárnapi programok helyszíne ezúttal is a Fő tér és a sétálóutca lesz, ahol több helyen is játszanak majd doboznyi, vagy éppen autónyi méretű, ritka zeneszerszámaikon a résztvevők. A zsűri a tíz legeredetibb produkciót díjazza majd.

     Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke megemlítette, hogy idén is négy civil szervezet fogott össze annak érdekében, hogy megvalósulhasson a fesztivál. A turisztikai egyesület mellett a Keszthelyi Vállalkozói Klub, a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete, valamint a Belvárosi Kereskedők Egyesülete is kiveszi a részét a munkából, illetve támogatja a rendezvényt a Zala megyei és a keszthelyi önkormányzat és a Magyar Nemzeti Vidék Hálózat is.

A kétnapos programot operett est, fúvós koncert és velocipédes artisták bemutatója is kíséri.

(12:30)