Mini-olimpia is volt a Hétcsoda Élménytáborban

Hatvanegy sajátos nevelési igényű gyermek vehetett részt a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt által szervezett Hétcsoda Élménytáborban augusztus 17-22 között Balatongyörökön. A tábort hat évvel ezelőtt hozták létre önkéntesek, hogy önmaguk és egymás elfogadásában segítsék a gyerekeket.

      A különleges közösségi táborban ezúttal is az egészségesek, fogyatékkal élők, kisebbségi, gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő és hátrányos helyzetben élő gyermekek ismerhették meg egymást. Az interaktív élményterápiás foglalkozások között szerepelt hajókázás, kirándulás a Szigligeti Várba és a Tapolcai- tavasbarlangba. A táborlakókkal 25 önkéntes foglalkozott, végzett szakemberek és diákok egyarán.

      A Pöttyös olimpiai kártyagyűjtő akciójának keretében a gyerekek Kőváry Barna rally versenyző és Horváth Lajos motorversenyző közreműködésével elvégezhették az olimpiai „három próbát”, szurkolói kártyákat készíthettek kártyagyűjtő albumukba. A Pöttyös az ötkarikás játékok teljes ideje alatt 6 gyermekotthonba juttatott el több ezer albumot, olimpiai kártyát és Pöttyös terméket, emellett három budapesti és öt vidéki gyerekkórház kis betegei kaptak albumot kedvenc sportolóik fotóival.

      A Hétcsoda Élménytábor már több éve főtámogatóinak, a Cargill Magyarország Zrt-nek és az Amerikai Nagykövetségnek köszönheti megvalósulását. A tábor idén új logóval is gazdagodott, melyet Bartos Erika írónő, a Bogyó és Babóca megteremtője készített és ajándékozta a gyerekeknek.

      A Hétcsoda további támogatói: A Nestlé Hungária Magyarország Kft., a Zalai Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány, az ISUZU, Kőváry Barna autóversenyző, Horváth Lajos motorversenyző, Félelem Nélkül Autó és motorsport magazin, Kalandstrand Gyenesdiás, Szigliget és Gyenesdiás Önkormányzata, Balatoni Hajózási Zrt., ÉNYKK Közlekedési Központ Zrt. és a Tapolcai Tavasbarlang Látogatóközpont.

(11:44)