Rangos díjakat adtak át Tapolca Városnapi ünnepségén (tapolcaimedia.hu)

Polgármesteri köszöntővel, városi kitüntetések átadásával, pezsgős koccintással és állófogadással ünnepelte meg Tapolca, hogy 1966. március 31-én visszakapta korábbi városi rangját. 

Dobó Zoltán ünnepi beszédében arról beszélt, hogy mennyire komplex jelentéssel bír az a szó, hogy Tapolca, és valójában mit is jelent tapolcainak lenni – tudósított a tapolcaimedia.hu.

Tapolca egy gazdasági vállalkozás, emberi közösség, utak, falak, házak, családok, épített örökség, emberi, társadalmi teljesítmények. A történelem folyamán Tapolca volt mezőváros, nagyközség, vidéki kisváros, bányászati központ, turisztikai célpont – emlékeztetett.

Az elhangzott személyes méltatások után átadta a város önkormányzatának kitüntetetéseit az arra érdemesülteknek. Tapolca Város Díszpolgára címet vehetett át Paréj József, a helyi sakk sport, sakk oktatás megteremtője, nagy öregje. Tapolca Városért kitüntető címet kapott kiemelkedő pedagógusi, intézményvezetői munkásságáért Varga Tiborné, a Batsányi János Gimnázium korábbi igazgatója és Lájerné Tóth Éva, a Széchenyi István középiskola, szakképző iskola nyugalmazott igazgatója.

Tapolcai Közművelődésért kitüntetést vehetett át a festészet és az irodalom területén elért eredményeik, minőségi művészeti munkásságuk elismeréseként Vecsei János és Herczeg-Vecsei Katalin. Tapolcai Nevelésügyért kitüntetést kapott eredményes és sikeres szakmai munkásságáért Horváth László Csabáné, Ács Ferencné és Riba Erzsébet pedagógusok. Tapolcai Egészségügyért és Szociális Ellátásért elismerésben részesült Holczbauerné Dr. Kollát Ildikó a városi kórház munkatársa.  Tapolca Közszolgálatáért kitüntetést Farkas Hajnalka hivatali munkatárs vehetett át az ünnepségen dr. Iker Viktória jegyzőtől és Dobó Zoltán polgármestertől. Az év vállalkozása kitüntető címet Varjas Judit, a Halas lépcső alkotója kapta, többek között a város hírnevét öregbítő művészi igényű alkotásaiért.

Az év tapolcai rendőre címet viselheti mostantól Szabó László, aki  a város polgármesterétől és Szoboszlai Tibor rendőrkapitánytól vehette át az elismerést.