Rádpuszta: az ebéd mellé ingyenes töltés is jár (sonline.hu)

Elektromos töltőállomást adtak át kedden Rádpusztán. Az ide látogató turistáknak lehetőségük lesz egy órán át ingyenesen tölteniük gépjárműük akkumulátorát – írja a sonline.hu.

 

Két darab 11 kilowattos töltőt telepítettek a napokban Rádpusztára.

– Egyre több vendégünk érkezik hozzánk elektromos autóval és úgy döntöttünk, hogy saját forrásból töltőállomást alakítunk ki és a csárdában étkezők ezt egy órán át ingyenesen használhatják

– mondta el Fekete Zoltán a rádpusztai élménybirtok tulajdonosa. Hozzátette: a turisták panaszkodnak arra, hogy a Balaton körül kevés töltési lehetőségük van.  A beruházást egy magyar vállalkozás végezte.

– Ezek az intelligens töltők része egy saját applikáció is, amivel a töltés indítható, leállítható, mérhető és utasítás is adható – mutatta a töltőket Kevés Tibor, a Nago Hungary Kft. társtulajdonosa.

Peter Blaurock, a vállalkozás másik tulajdonosa hozzátette: decemberben alapították vállalkozásukat és a rádpusztai az első töltőállomásuk.

– 33 évet dolgoztam a legnagyobb autógyártó üzemekben és szerintem a jövő elképzelhetetlen az elektromos autók nélkül – emelte ki Peter Blaurock. Megjegyezte: a következő években várható, hogy minél több elektromos autót vásárolnak, egyes kutatások szerint 2030-ra hazánkban 110 ezer e-autóval számolnak, amelyhez 190 ezer e-töltőre lesz legalább szükség.

– Sajnos a Balaton régióban kevés a töltőhely, ebben még fejlődni kell. Több vendéglátó egységgel, lakóparkkal folytatunk tárgyalásokat ez ügyben –  mondta a társtulajdonos a sonline.hu-nak.