A Festetics örökség turisztikai projekt részeként megszületett egy régi magyar receptúrákat felelevenítő, mai kornak megfelelő konyhai technológiákra épülő Festetics menüsor is, amit a vonyarcvashegyi Festetics Helikon Taverna mutatott be csütörtökön. A tervek szerint szerepel majd a helyi és környékbeli éttermek kínálatában.
A cél az volt – mint elhangzott a projektbemutatón -, hogy olyan ételek színesítsék a nyugat-balatoni éttermek étlapját, amelyek méltóak a Festetics család nevéhez és lehetővé teszik, hogy a Festetics-örökség ne csak látnivalókban, és szellemiségében, hanem ízek által is megismerhető legyen.
Ez volt a csütörtökön bemutatott Festetics menüsor:
Hideg előétel:
- libamáj terrine rétegzett almatortával, mazsolás kalács
Levesek:
- salátaleves sült salátaszívvel és vargánya gombás fással
- klasszikus pontyhalászlé
Főételek:
- vörösboros szarvas lapocka pirított csontvelővel, ceruzabab, Anna-burgonya
- fogasfilé rákpaprikással és vajasgaluskával, salátaszívvel
Desszertek:
- rizspuding Császárné módra friss gyümölcsökkel
- Festetics tortácska
- somlói galuska
Kóstoló a Festetics Helikon Tavernában:
(Fotók: HírBalaton)