A Festetics család kulináris öröksége – menüsor az éttermekben (fotók)

A Festetics örökség turisztikai projekt részeként megszületett egy régi magyar receptúrákat felelevenítő, mai kornak megfelelő konyhai technológiákra épülő Festetics menüsor is, amit a vonyarcvashegyi Festetics Helikon Taverna mutatott be csütörtökön. A tervek szerint szerepel majd a helyi és környékbeli éttermek kínálatában.

 

A cél az volt – mint elhangzott a projektbemutatón -, hogy olyan ételek színesítsék a nyugat-balatoni éttermek étlapját, amelyek méltóak a Festetics család nevéhez és lehetővé teszik, hogy a Festetics-örökség ne csak látnivalókban, és szellemiségében, hanem ízek által is megismerhető legyen.

Ez volt a csütörtökön bemutatott Festetics menüsor:

Hideg előétel:

  • libamáj terrine rétegzett almatortával, mazsolás kalács     

 

Levesek:

  • salátaleves sült salátaszívvel és vargánya gombás fással
  • klasszikus pontyhalászlé

 

Főételek:

  • vörösboros szarvas lapocka pirított csontvelővel, ceruzabab, Anna-burgonya
  • fogasfilé rákpaprikással és vajasgaluskával, salátaszívvel

 

Desszertek:

  • rizspuding Császárné módra friss gyümölcsökkel
  • Festetics tortácska
  • somlói galuska

 

Kóstoló a Festetics Helikon Tavernában:

(Fotók: HírBalaton)