Pezsgős program ínyenceknek a balatonfüredi mólón (balatonfured.hu)

Különleges Champagne-ok, osztrigák és zene a füredi mólón. Új minőségű vendéglátás, kifinomult kínálat. Hagyományteremtő céllal kétnapos rendezvény lesz ínyenceknek október 23-24-án a balatonfüredi mólón  – olvasható a város honlapján.

– A nemzetközi Champagne naphoz kapcsolódunk az eseménnyel. Füred a bor és szőlő városa, egy kifinomult hely, úgy gondolom, a minőségi, exkluzív pezsgők világa nem távoli tőlünk. A víz közelében minőségi pezsgőt kortyolni és osztrigát falatozni egy másik életérzés, szeretném, ha hagyományt tudnánk teremteni ezzel a könnyed, elegáns, beszélgetős programmal – így Köteles Zsolt, a rendezvény megálmodója, a Spicc üzletvezetője.

Október 23-24. között a füredi mólón, a Spicc Bistro előtt könyöklőasztalokkal, osztrigával és tapas falatokkal várják a vendégeket, akik közel húsz féle Champagne közül választhatnak majd. Igazi különlegességek is kóstolhatók lesznek, olyan pezsgők, amelyeket egy egész palackkal ritkán engedhet meg magának az ember, de itt egy-egy pohárral megízlelhetők.

A legjobb champagneházak pezsgőiből lesz válogatás (Taittinger, Champagne Barons de Rothschild, Alfred Gratien, Louis Roederer, Laurent Perrier) a jó hangulatról mindkét nap dj-ék illetve Bakó Krisztina énekes és Juhász Attila jazz zongoraművész gondoskodik.

– A rendezvény ingyenes, mindenki számára nyitott, az a cél, hogy aki éppen arra sétál, betérhessen hozzánk egy pohár pezsgőre. Különlegességeket is kínálunk, de az is kuriózum, hogy egy helyen ennyi féle minőségi Champagne pezsgő lesz elérhető – fogalmazott Köteles Zsolt.

A Pezsgő-szigetről további információk itt érhetők el.

A járványhelyzetre tekintettel a rendezvény szabadtéri.

A pezsgők etalonjának tartott nedűket a francia Champagne régióban állítják elő, háromféle szőlőfajta – chardonnay, pinot noir és pinot meunier – felhasználásával. A borvidék több mint 33 ezer hektárnyi termőterületen, 300 champagne-házzal a pezsgőtermelés Mekkája. Tradicionális eljárással, palackban történik az erjesztés, a hozzáadott élesztő és a cukor segítségével. 1693-ban Dom Peignon nevéhez fűződik az első habzó champagne.