Péntektől visszatér az igazi nyár (Időkép.hu)

Átmenetileg még lehetnek záporok, zivatarok a következő napokban, de hétvégén már újra nyári idő köszönt ránk – az Időkép előrejelzése szerint.

 

Kedden több órára mindenhol kisüthet a nap, az időnként erősebben megnövekvő felhőkből elsősorban északnyugaton, északon és északkeleten alakulhat ki helyenként kisebb zápor, néhol zivatar. Többfelé még élénk, északon erős lehet a nyugati-északnyugati szél, majd délután nyugaton már a délnyugati szél lehet a jellemző. Délután 20-25 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán egy gyenge hidegfront érheti el térségünket. Kezdetben inkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, majd délután nyugaton és északon erőteljesebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és arrafelé záporok, zivatarok kialakulhatnak. A délnyugati szél az ország északi tájain élénk lehet. Hajnalban 8-15, délután 22-28 fok várható.

Csütörtökön elszórtan várható záporok, zivatarok kialakulása, emellett hosszabb-rövidebb időszakokra mindenhol kisüt a nap. A szél inkább csak zivatarok környezetében támadhat fel. A csúcshőmérséklet ismét 22 és 28 fok között alakul majd, keleten lesz melegebb.

Péntektől visszatér az igazi nyár. Sok napsütés várható, egyre melegebb lesz, szombaton még csak helyenként, vasárnap már többfelé elérjük a 30 fokot, ekkor a legmelegebb tájakon 31-32 fok lehet. Csapadék előfordulásának kicsi az esélye és a légmozgás sem lesz jelentős, legfeljebb pénteken lehet még élénk az északnyugati szél a középső, dunántúli tájakon és északkeleten.

További információk a várható balatoni időjárásról itt találhatók.