Pénteken nyílt nap a Balatoni Limnológiai Kutatóintézetben Tihanyban

Idén is lesz nyílt nap a az ELKH Balatoni Limnológiai Kutatóintézetében (BLKI). Az édesvizek környezettani kutatásába augusztus 25-én, pénteken, 9 és 16 óra között tekinthetnek be az érdeklődők. Az intézet parkjában árnyas fák alatti akváriumokban a Balaton parti övében élő halakat lehet megnézni, de lesznek itt makrogerinctelenek is, rákok, csigák, kagylók. Kiderül, hogy mire lehet jó a vándorkagyló, és az is, hogyan segítenek az édesvízi kisrákok a vízminőség védelmében – írja a BLKI a Facebook oldalán. A program ingyenes.

.
A program a BALATORIUM ökológiai hét része, az események szombaton és vasárnap az Intézet kutatóinak részvételével az örvényesi szabadstrandon folytatódnak.

 

Augusztus 25. – Nyílt nap a Balatoni Limnológiai Kutatóintézetben: https://fb.me/e/19lXssMjF

Aug 26-27. – Ökológiai x Kulturális Hétvége / Örvényes: https://fb.me/e/3mLFknvQO

.
A BALATORIUM program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa megbízásából a PAD Alapítvány szervezésében és szakmai koordinációjával valósul meg. További partnerek: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, szabadonbalaton, Balatoni Limnológiai Kutatóintézet, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága, Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület, Pannon Egyetem Limnológia Kutatócsoportja, Magyar Képzőművészeti Egyetem.