Pénteken indul a visszaszámlálás: 100 nap múlva megkezdődik az EKF-év (vehir.hu)

Nagyszabású programmal indul a visszaszámlálás pénteken, amikor már csak száz nap választ el attól, hogy Európa Kulturális Fővárosává váljunk.

Pénteken a Kossuth utcán nagyszabású rendezvénnyel indul meg a visszaszámlálás, és az érdeklődők megismerkedhetnek a 2023-as évre tervezett programokkal is – írja a vehir.hu.

17 órától a színpadon Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszter, Porga Gyula Veszprém, megyei jogú város polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója, valamint Mike Friderika programfejlesztési igazgató mutatja be a 2023-as év programjait, az Európa Kulturális Fővárosa címben rejlő lehetőségeket.

Ezt követően az Élménytérben LED falakon mutatkoznak be a kulturális évad 9 klasztere köré csoportosuló programok, miközben a szomszédos PechaKucha szalonban a kulturális események ötletgazdái, megvalósítói villámbeszélgetésekben ismertetik a kulturális eseménysorozatot. Az ételudvarban a régió ételeivel, italaival lehet megismerkedni; a rendezvény ideje alatt toborzóponton lehet önkéntesnek jelentkezni, a frissen bemutatandó telefonos applikáció letöltői pedig ajándékokhoz juthatnak az EKF ajándékboltjában.

A színpadon az Improgress zenei duó, Varga Helena és zenekara a Romani Design, majd a The Bluesberry Band ad koncertet.