Elutasította Balatonlelle képviselőtestülete a műjégpálya támogatását

Balatonlelle képviselőtestülete idén is egyhangúlag elutasította a műjégpályánk támogatását – közölte Facebook oldalán a BL Yacht Clubot üzemeltető Tóth Balázs. 

(Fotó: Tóth Balázs, BL Yacht Club)

 

Balatonlelle idegenforgalmi adó bevételének 10 %-át a BL Yacht Club fizeti meg – közölte Tóth Balázs.  Ez a 10% egyébként összegszerűen közel 9 millió forint. Ennek az összegnek a 60%-a a klasszikus főszezonon kívüli időszakból jön össze.

Érthetőbben írva: ha én is úgy döntenék, hogy bezárok nyár végén, a város közel 5 millió forint idegenforgalmi adó bevételtől esne el. Ennyi bevétele származik abból, hogy én megszállottan dolgozom 10 éve azért, hogy Balatonlelle (is) felkerüljön a téli turisztikai térképre.

Tóth Balázs idén is felkereste az önkormányzatot, hogy támogassák a jégpályát, hisz a jégpálya nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ilyen szép IFA bevételeket tudnak produkálni, ezen kívül az öt évvel ezelőtti nyitás óta ingyenesen biztosítják a pályát a balatonlellei iskolásoknak, sőt hétköznap minden helyi lakos ingyen használhatta azt. Balatonlelle képviselőtestülete a fenti tények ellenére egyhangúlag elutasította a műjégpálya támogatását, mindezt gazdasági okokra hivatkozva.

Azt kell gondolnom, hogy Balatonlelle képviselőtestülete alapvető közgazdasági összefüggéseket hagy figyelmen kívül. Ha nincs téli nyitvatartás, nincs adóbevétel sem. Ha mi bezárunk, akkor a költségvetésből 5 millió forint fog hiányozni. Másik oldalról ha nyitva maradunk, és támogatnak minket (egy elég elenyésző egymilliós összeggel, ami a költségeinkhez képest aprópénz), akkor még mindig 4 millió jött be pluszként a költségvetésbe, amivel gazdálkodni tudnak.

-fogalmazott Tóth Balázs.