Parkolózónák és ingyenes parkolási lehetőségek Siófokon

Siófokon idén ingyenes parkolási lehetőséget a Baross híd parkolónál (Siófok, Zsilip sor 2.), és a Vásárcsarnok előtti murvás parkolónál biztosítanak. További részleteket a parkolódíjakról és parkolózónákról a város honlapja közöl.

Az ingyenesen használható parkolók máshogy megnevezve: Horgony utca, Kossuth Lajos utcában a Vásárcsarnok környéki “Lidl parkoló”, Sorház utca,  Sió utca Bajcsy-Zsilinszky utcától délre eső része.

 

Idén változtak a tarifák, két fizetési övezetet alakítottak ki

Július elsejétől a fizetőparkolókat két övezetbe sorolják; a kiemelt, tehát magasabb díjtarifájú övezetbe tartoznak a Balaton-part és a belváros legfrekventáltabb helyein lévő parkolók.
  • A „kiemelt” I. díjövezethez tartozik július 1-től a belvárosi részen a Városház tér, Kele utca, Fő utca a Sió hídtól a Vasútállomásig, valamint Millennium park. A Balaton-part frekventált részén fekvő parkolók közül pedig a hajóállomás, Porecs tér, Petőfi sétány vége (Hullám Büfé). (A többi fizetős parkoló a II. díjövezethez tartozik.
  • Szezonban, a II. díjövezetben fizetőssé vált továbbá a Beszédes sétány és a Balaton-part közötti szakaszon a Tamási Áron utca, a Garay János utca, a Lóczy Lajos utca, a Vass Gereben utca és a Berzsenyi Dániel utca.

A parkolási díjak

– Az I. díjövezetben, szezonban (05.15-től 09.15-ig), a parkolás díja 480 Ft/óra (szezonon kívül 360 Ft/óra)
– A II. díjövezetben, szezonban (05.15-től 09.15-ig), a parkolás díja 360 Ft/óra (szezonon kívül 200 Ft/óra)

A Sió-Sorház utcai parkoló a jövőben éves üzemeltetési idejű, a II. díjövezetben meghatározottak szerint (szezonban 360 Ft/óra, szezonon kívül 200 Ft-óra).

A teljes árú, valamint a Siófok Kártya kedvezménnyel váltható parkoló bérletek éves díja változatlan marad.A fizető parkolók díjövezeti térképei: