Pályafelújítások és menetrendi módosítások a balatoni vonalakon

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Székesfehérvár–Szombathely vonalon április 8-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, valamint Székesfehérvár és Várpalota között pótlóbuszok szállítják az utasokat – közölte a MÁVINFORM.   A Göcsej és a Citadella IC vonatok is módosított menetrend szerint közlekednek. Budapest és Zalaegerszeg viszonylatban alternatív útvonalon, Székesfehérvár–Balatonszentgyörgy–Zalaegerszeg között is utazhatnak, de Balatonszentgyörgy és Zalaegerszeg között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon április 30-ig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Székesfehérvár és Balatonfüred, valamint Lepsény és Balatonfüred között pótlóbuszok viszik az utasokat. A buszok Székesfehérvárról Balatonfüredre 4:55 és 18:55 között, minden páros óra 55. percében indulnak. A Székesfehérvár és Balatonfüred között közlekedő pótlóbuszokkal minden érintett település elérhető. A pótlóbuszok Székesfehérváron napközben a Bakony InterCity vonatokhoz csatlakoznak.

A Déli pályaudvarról 8:35-kor és 14:35-kor induló gyorsvonat most Siófokig közlekedik, az észak-balatoni vonalra utazóknak Lepsényben kell átszállniuk pótlóbuszokra, amelyek Balatonfüredig mennek. Lepsényben a nagykanizsai és a siófoki gyorsvonatokhoz csatlakoznak. Balatonfüred és Tapolca között nem közlekednek a gyorsvonatok a vágányzár ideje alatt, egyes személyvonatok módosított menetrendben közlekednek.

A tájékoztatás szerint április 15-től 17-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, Devecser és Boba, illetve Ukk között pótlóbuszok viszik az utasokat, mert Devecser és Boba, valamint Boba és Ukk között karbantartási munkákat végeznek. Az IR9602-es és az IR9697-es számú vonatok helyett Celldömölk és Sümeg, míg a 9542-es számú vonat helyett Boba és Ukk között pótlóbuszok közlekednek. 17-én az IR9602, IR9697 számú vonatok csak Balatonszentgyörgy és Celldömölk viszonylatban közlekednek. Balatonszentgyörgy és Győr között nem biztosított a közvetlen eljutás, ezért Celldömölkön át kell szállni a 9212-es, illetve a 9237-es számú vonatokra.