Öt hölgy közös tárlata Sümegen (veol.hu)

Női vonalak címmel nyílik meg öt alkotó együttes tárlata december 1-jén 15.30-kor a sümegi Kisfaludy Emlékházban. Németh Eszter, Kiss Gizella, Szász Ildikó, Oszkai Virág és Oszkai Réka festményeket, gyöngy ékszereket, kerámiaszobrokat állít ki.


Idén is színes, illatos, örömteli művészeti programokkal várják a rendezők az adventi időszakban a sümegi és Sümeg térségi lakosokat, városi civil szervezetek és Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház szervezésében. A meghitt családi ünnepet megelőzően élik át a közösség erejét, a város, az itt élők iránti szeretetüket. December 1-jén, vasárnap a Kisfaludy Emlékházban a városi gyertyagyújtást követően, fél négykor nyílik a Női vonalak című kiállítás. A csoportos tárlaton öt női alkotó, Németh Eszter, Kiss Gizella, Szász Ildikó, Oszkai Virág és Oszkai Réka alkotásait – festményeket, gyöngy ékszereket, kerámiaszobrokat – mutatják be.

A kiállítást Fenyves Zoltán országgyűlési képviselő nyitja meg. Az alkotókkal workshop keretében beszélgetést szerveznek. Azzal párhuzamosan adventi családi kézműves készülődésre invitálják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Bazsi Kézműves Csoporttal karácsonyi angyalkák készülnek, Illésné Pujszter Hajnalkával illatos mézeskalácsokat lehet majd díszíteni – írja a veol.hu.