Őszi séta a Kányavári-szigeten (likebalaton.hu)

Tanösvény, kilátók, játszótér és kiépített főzési, szalonnasütési helyszínek várják a látogatót a Kis-Balatonnál, Balatonmagyaródon, a Kányavári-szigeten. 

Fotó: Mészáros Annarózsa/likebalaton.hu

 

Már akkor hatalmas csodában lehet részed, amikor átlépsz a szigetre, hiszen a vízen átvezető fa híd impozáns és különleges – írja a likebalaton.hu.
A Kányavári-sziget első kilátójánál még alvó denevérekkel is láthatsz, akik a kilátó oldalára épített fa dobozkában pihenik ki az éjszakai vadászat fáradalmait. Ne háborgasd nyugalmukat, csak csendben figyeld őket!
Egy kis sétával elérheted a második kilátót, ahonnan csodálatos panoráma nyílik eléd és zalai dombok kis falucskáit is láthatod.

A szigeten a Búbos Vöcsök tanösvényt alakította ki a Nemzeti Park Igazgatósága. A 15 állomásból álló tanösvény hossza kb. 1,5 km, egy óra alatt kényelmesen bejárható. Az információs táblák a Kis-Balaton madárvilágát mutatják be.

Az őszi erdő igazi gombász paradicsom. De inkább csak nézegesd a gombákat, s ne gyűjts, ha nem rendelkezel kellő ismeretekkel. Még igazi mesegombát, vagyis légyölő galócát is láthatsz a borostyános avarban lapulni. Ezen felül pöfeteg, szegfűgomba, csiperke is kikandikál a fák alatti füves-avaros részekben.

A cikk folytatása itt található.