Civil védőháló névvel indítanak programot Balatonalmádiban (veol.hu)

Balatonalmádi Támogatja Balatonalmádi a helyi civileket és kezdeményezéseiket, mert munkájukra nagy szükség van, és nagyon sokat tesznek a balatoni város népszerűsítése, kedvező megítélésre érdek.

Felidézte, a felújítás után idén először népesült be a Kerényi Imre Kult-Magtár épülete és kertje az Almádiak napján, év elején. Hatalmas tömeg és nagyszerű hangulat jellemezte az eseményt, amelyet a Megfőzzük Almádit nevű civil szervezet gondolt ki és valósított meg.

– Ez a sikeres rendezvény is megmutatta, a helyi civilek szellemiségükkel és közösségteremtő erejükkel sokat tehetnek azért, hogy a város sokszínűségével, egyedi programjaival a magyar családok egyik kedvenc célpontja legyen – hangsúlyozta Fabó Péter, Almádi nyáron megválasztott polgármestere.

Regnálása második hónapjában elindította a Civil védőháló nevű program első ütemét azzal a céllal, hogy a város szervezetei figyelmet, támogatást kapjanak értékteremtő céljaik megvalósításához. Elindultak a Civil Pályázati Fórumok, amelyeken szakember segíti az érdeklődőket, hogy érvényes és kivitelezhető legyen adott pályázat. Az önkormányzat szakemberei a hivatalos működésben segítik a civileket. Fabó Péter jogász bevonásában is gondolkodik, hogy tanácsokkal segítse a civileket, akik szervezési segítséget is kapnak. A polgármester szerint a civileket érintő program akkor lehet hatékony, ha meg is tudják valósítani céljaikat, amiben természetesen támogatják őket. Erre egyik példa, hogy hamarosan kezdődik a 2023-as év, amikor Veszprém és a Balaton-régió lesz Európa kulturális fővárosa (EKF), melyben Almádi civiljei komoly feladatokat vállaltak, az önkormányzat pedig minden segítséget megad a munkájukhoz.

A teljes cikk itt elolvasható.