„Ősszel is Balaton” akció a vasúton

Díjmentes kerékpár-szállítási lehetőséget biztosít a MÁV-START a Balatonfenyvesi Kisvasúton utazóknak az „Ősszel is Balaton” program ideje alatt, azaz október 1-31. között. A rendezvény kapcsán a vasúttársaság a kombinált Balaton Mix jegyekben foglalt utazási lehetőséget is meghosszabbítja egy nappal – derült ki a vasúttársaság közleményéből.

 

A Balatoni Regionális TDM Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. az „Ősszel is Balaton” programot idén 2016. október 1-31. között hirdeti meg, melynek ideje alatt a kombinált Balaton Mix jegy plusz egy napon 0-24 óráig jogosít korlátlan számú díjmentes utazásra lehetőséget a Balaton körüli vasútvonalakon és a tavat átszelő hajójáratokon.

A háromnapos Balaton Mix jeggyel két alkalommal, a hétnapos Balaton Mix jeggyel három alkalommal lehet utazni. A plusz egy nap igénybevételének feltétele, hogy legalább egy napot október 1-23. között kell felhasználni. (Példa: szeptember 26-tól október 2-ig érvényes Balaton Mix jeggyel lehet utazni 26-án, 29-én és 1-jén.) A kedvezmény valamennyi típusú Balaton Mix jegyre érvényes. Az utazásra használt plusz egy napot az utasnak kell a menetjegyre ráírnia az „utazás napja” szöveggel kijelölt rész alá.

A díjmentes kerékpárszállítás lehetőségével az az utas élhet a Balatonfenyvesi Kisvasúton, aki a viszonylatra érvényes menetjeggyel vagy utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik. Díjmentesen személyenként egy darab kerékpár (akár tandem is) szállítható. Speciális igény (például utánfutós kerékpár szállítása) esetén is csak egy kerékpárjegynek megfelelő díjmentesség vehető igénybe. Vonatonként maximum 16-18 darab kerékpár elhelyezésére van lehetőség. Tekintettel a kisvasút korlátozott, de bővíthető kerékpárszállító kapacitására, a kedvezmény csoportos igénybevételét előre jelezni kell a +36 85 361 831-es telefonszámon. Az Őszi Nyitott Balaton rendezvényről további információk érhetők el a Nyitott Balaton honlapján.

(14:58)