Összefognák a Balaton környéki vállalkozókat (veol.hu)

A Látható helyi közösségek díját idén a BENT Egyesület (Balatoni Női Vállalkozói Egyesület) nyerte. A Balatonalmádiban bejegyzett szervezet egyrészt a mikrovállalkozásoknak nyújt segítséget pénzügyi tervezés, marketing, online jelenlét, belső elakadások megoldásában, másrészt közép- és nagyvállalatoknak ad támogatást szervezetfejlesztés területén.

A díjat a több ezer tagot számláló Bridge Budapest alapította, amely olyan vállalkozásokat fog össze, melyek elkötelezettek a fejlődés, a munkavállalók megbecsülése, a nemzetközi együttműködések terén. A Bridge Budapest 2019 óta díjaz vállalkozói közösségeket hat kategóriában, ebből az egyik a Látható helyi közösségek kategória, melyet idén a BENT nyert – tudósít a veol.hu.

Nagyon örülünk ennek a díjnak, hiszen ez azt jelenti, hogy országos szinten felfigyeltek a munkánkra. Mi elsősorban egy helyi szervezet vagyunk. Célunk, hogy a Balaton környéki vállalkozókat, szabadúszókat összefogjuk. A díjra a Bridge Budapest nagykövetei terjesztik fel a szervezeteket, mi nem is tudjuk, hogy bennünket ki jelölt, de örülünk neki, hogy az ötfős zsűri érdemesnek talált bennünket erre a díjra

– mondta el Nagyné Czuri Eszter, a BENT elnöke.

A BENT Egyesületet 2019-ben tizenhárom vállalkozó nő alapította, de nemcsak a női vállalkozókat szeretnék megmutatni, hanem azokat a mikrovállalkozásokat, egyéni vállalkozókat, szabadúszókat, akik a Balaton környékén dolgoznak. Számukra szeretnének tudásmegosztó platformot biztosítani, és az együttműködési lehetőségeket ösztönözni.

Azt tapasztaljuk, hogy a vállalkozói kapcsolatok kiépítése viszonylag hosszabb időt vesz igénybe. Sokan ismerjük egymást, akik együtt nevelkedtünk vagy együtt jártunk iskolába, de egyre többen vannak azok, akik beköltöztek a térségbe, akik a Balaton vonzása miatt vannak itt. Szeretnénk, ha ők is igazi befogadó közösséget találnának itt

– tette hozzá.

A BENT aktív szervezet, de 2020 márciusában a járványhelyzet az egyesület működésében is változásokat hozott. Az átállás gyorsan ment, áprilistól már online segítő beszélgetéseket, majd online rendezvényeket is szerveztek. Tavaly nyáron a Street Training Balaton elnevezésű rendezvényt személyes részvétellel szervezték meg. Itt különféle témákban tartottak ingyenes, másfél órás mini tréningeket. Idén júniusig sok online rendezvényt bonyolítottak le, elindították például az ingyenes Switch üzleti reggeli sorozatot, melyre az ország távolabbi pontjairól is bejelentkeztek érdeklődők. A rendezvény célja, hogy a kötetlen üzleti beszélgetéseknek teret adjanak.