Őskőkori invázió a Balatoni Múzeumban

Frédi és Béni kőkorszaki szaki autóját, ősember-arcrekonstrukciókat és több millió éves állatcsontokat is láthatnak azok, akik megtekintik a szegedi Móra Ferenc Múzeum vándorkiállítását a Balatoni Múzeumban. A különleges tárlat szeptember 24-ig látogatható Keszthelyen.

A kiállított tárgyak segítségével a látogatók végigjárhatják az emberré válás folyamatát. A sejtelmes hangulatú őskőkori barlang-installációban koponya- és csontmásolatokat, valamint a hozzájuk tartozó arcrekonstrukciókat láthatnak. Ezek közül a legérdekesebb a legendás előemberé, Rudapithecusé.

A tárlat az őskőkori állatvilágot is bemutatja: az eredeti gyapjas orrszarvú, barlangi hiéna, mamut, valamint ősbölény csontokon túl az állatok élethű, méretarányosan falra festett képeken is megjelennek.

A kiállítás igazi izgalmakat ígér a legkisebbeknek is, a gyerekek barlangfeltáráson vehetnek részt, ahol csontokat és kőeszköz-darabokat találhatnak, majd egy kunyhóba bújva pihenhetik ki a munka fáradalmait.

A tárlaton egy mezolit, azaz középső kőkorszaki ház rekonstrukciója is helyet kapott: a Jászságban feltárt eredeti alapján elkészített, bőrrel lefedett sátrat és tűzhelymaradványt láthatnak az érdeklődők.

(15:00)