Egyre népszerűbb a “Balaton vára” (fotók)

Évről évre többen látogatják a “Balaton várát” Szigligeten, ahol a folyamatos fejlesztések mellett színes programok is csábítják a vendégeket.  Július végéig csaknem 13 ezerrel nőtt a látogatottsága, a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

Szigliget térségének egyik legismertebb turisztikai attrakciója a szigligeti vár. A 2013-ban befejeződött, mintegy 300 millió forintos fejlesztését követően ugrásszerűen nőtt a látogatók száma, amely tavaly már megközelítette a 130 ezret. Balassa Balázs polgármester a hirbalaton.hu-nak arról számolt be, hogy bár az utóbbi  egy-két évben csak kisebb fejlesztések történtek, idén mégis komoly látogatószám-növekedést regisztráltak.

“A közelmúltban életképeket alakítottak ki a barokk konyhában és a szakácsszobában, több épületrész világítást kapott, illetve elkészültek a keleti torony állagmegóvási munkálatai” – summázta a legutóbbi fejlesztéseket.

A polgármester szerint a siker egyik titka, hogy minél több programmal várják a vendégeket. Augusztusban minden nap 10 órától fegyver és harcászati bemutatót tartanak. A következő két szombaton Szabó Balázs Bandája, majd a Karthágó együttes koncertezik a várszínpadon, míg augusztus 20-án és 21-én Hagyományőrző Napok keretében szórakoztatják a nagyérdeműt.

A várról és a programokról itt találhatóak további információk.

(Fotók: hirbalaton.hu)

(12:20)

szigliget_1

szigliget_4

DSCF5508

szigliget_2