Országot hódít a tévé előtt Földvár a filmes kalanddal (sonline.hu)

Jövő héten folytatódik a közmédia közönségkedvenc sorozata, az Egynyári kaland. A forgatásról, a történet folytatásáról Balatonföldváron, a sorozat egyik fontos helyszínén beszéltek a szereplők – írja a sonline.hu.

Hétköznapi történetek egy nem hétköznapi helyszínen, így lehetne jellemezni az Egynyári kaland negyedik évadát. A közmédia és a Megafilm közkedvelt sorozata visszatér a Balatonra, a jeleneteket elsősorban Balatonföldváron forgatták. Többek között a Hajózástörténeti kiállítás és a kilátó is otthont adott a történetnek, ahol sajtótájékoztatón számolt be a stáb az új epizódokról kedden. Holovits Huba polgármester elmondta: nagy örömmel fogadták a filmes stábot. – Boldogok lehetünk, hogy végre van egy olyan produkció, amely kapcsán az egész ország megismerheti Balatonföldvárt – mondta a város vezetője. Hozzátette: egy ilyen lehetőség hozzájárul a város imázsának építéséhez, erősödéséhez is.

Az Egynyári kaland új évada hosszabb lett, mint az előzőek, hiszen Zomborácz Virág vezető író elmondta: hat helyett nyolc epizódot forgattak. S miután minden puskaporát ellőtte a személyes tapasztalatokkal, az írók folyamatosan egyeztettek a szereplőkkel, hogy az ő tapasztalataikat is beleszőjék a sztoriba. Így lényegében a történetek közel állnak a valósághoz.

A stáb tagjai kulisszatitkokat is elárultak. – Minden évadban igyekeztünk egy nagyobb vállalást tenni, mint az előzőben – mondta Zomborácz Virág. – Árnyaltabbak lettek a karakterek, senki sem egyértelműen jó vagy rossz, arra törekedtünk hogy minden szerepnek legyen egy szerelmi és egy a magánéleti szála.

Schmidt Sára karaktere, Zsófi például komoly kihívásokkal néz szembe: ott van rögtön az egyetem, aztán az összeköltözés Kornéllal és egy régi szerelem felbukkanása is. Sára negyedik évada játszik a sorozatban. – A sztori sokat fejlődött – mondta a sajtótájékoztatón a színésznő. – Az első évad nagyon könnyed volt és gyermeteg kicsit, ez fokozatosan egyre komolyodik.

Ezzel együtt azonban megmarad a sorozat fő motorja, a humor is. Vicces szituációk lesznek, hiszen Rubóczki Márkó karaktere új vizekre evez, Szabó Győző éttermében vállal munkát. – Bence eddig magányos hős volt – mondta lapunknak Rubóczki Márkó. – A harmadik évadban levált a karakter a csapatról és inkább a munka és a jövőépítés felé fordul most újra összeszövődnek a szálak.

A szereplők a nyári szezon elején és végén forgattak a Balatonnál, abban nem értettek egyet, hogy a déli vagy az északi partot szerették-e jobban. Azt azonban kiemelték: nagyon várják az április 27-i bemutatót, hiszen jól sikerült a forgatás és a történet is érdekes lesz.

A balatoni filmek otthona Földvár
A sajtótájékoztatón Holovits Huba polgármester elmondta: nem ez az első forgatás a déli parti városban. 1935-ben itt vették fel a Címzett ismeretlen című filmet, két évvel később a Két fogolyt. A háború után, a hatvanas években a Harlekin és szerelmese fő helyszíne volt Balatonföldvár, de a sokak által ismert és szeretett Pogány Madonna néhány jelenetének is a város volt a helyszíne. Nem beszélve a Zimmer Feri című alkotásról.