Önerős útfejlesztés fejeződött be Szigligeten (veol.hu)

Befejeződtek az Iharos utca egy szakaszának burkolatfelújítási munkái Szigligeten, a folytatást a következő évre tervezi a település vezetése.

Balassa Dániel polgármester. Mint megtudtuk,közel 55 millió forintból újult meg az Iharos utca első szakasza, ami egy sokéves folyamat része és a település állami fenntartású útjait érinti. A korábbi években öt kilométer hosszúságban újítottak fel útburkolatot Szigligeten, 90 százalékban saját erőből, s ezek a szakaszok magukba foglalják a település főútját és az egyik bekötőutat. Ehhez járult most hozzá az Iharos utca első részének burkolatfelújítása, amihez útszélesítés, csapadékvíz-elvezető árok burkolása és burkolt padka építése is kapcsolódott. Így mostantól a szabványnak megfelelő, jó minőségű úton haladhatnak a járművek.

Balassa Dániel polgármester azt is elmondta, hogy az Iharos utcai fejlesztés nem áll meg, a további szakaszok felújítása és egy turisztikai pályázati forrásból megvalósuló kerékpárút-építés is szerepel a jövő évi tervek között. A polgármester fontosnak tartja, hogy a Szigligeten található állami infrastruktúrát fejlesszék. Erre a település százmilliókat költött saját keretből, ám – mint azt külön kiemelte – szükséges lenne az állami költségvetési források magasabb szintű bevonása ezekbe a projektekbe.